På det statslige område afholdes overenskomstforhandlingerne typisk hvert 3. år. Når overenskomstforhandlingerne er afsluttet går Medarbejder- og Kompetencestyrelsen i gang med at udarbejde overenskomster og aftaler, der afspejler forhandlingsresultatet. Medarbejder- og Kompetencestyrelsen udgiver løbende nye cirkulærer og aftaler med forhandlingsresultaterne i takt med at de underskrives.
I Økonomistyrelsens kontor for Løn og Pensionssystemer omsættes ændringerne i de nye cirkulærer og aftaler til kodesprog i lønsystemet. Der er flere forskellige typer ændringer fx forhøjelse af basislønninger, nye lønforløb og procentreguleringer. Mere komplekse ændringer, som fx indførelsen af seniorbonus, kræver flere og omfattende ændringer i kodesproget, idet ændringen omfatter mange forskellige personalekategorier og tillæg.
En anden stor del af arbejdet med overenskomstresultaterne består i, at identificere hvilke medarbejdere der berøres af ændringerne, for i videst muligt omfang, at sørge for at ændringerne automatisk implementeres i lønsystemet. I de tilfælde, hvor der i forbindelse med en ændring er behov for konkret sagsbehandling, enten på grund af opsætningen i lønsystemet eller formuleringen i aftalen, vil den enkelte lønsagsbehandler manuelt skulle foretage ændringerne. I de tilfælde vil Økonomistyrelsen bestræbe sig på, at give så præcis besked som muligt om hvilke medarbejdere, der er berørt af ændringen og hvordan den skal håndteres af lønsagsbehandlerne.
For at lette lønsagsbehandling lokalt er vi som noget nyt begyndt, at tilføje bl.a. personalekategorier, klasser, lønkoder og satser ud for de relevante paragraffer i de overenskomster og aftaler, der linkes til i SLS-guiden. Der er på nuværende tidspunkt kommenterede overenskomster og aftaler for 90 personalekategorier og der kommer løbende flere til. |