Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
08/02/2023

Nyhedsbrev fra Statens Lønløsning

Du vil i Nyhedsbrevet finde generel og overordnet information om Statens Lønløsning. Løninformationen, som der linkes til nedenfor, indeholder mere specifik og detaljeret løninformation, der er målrettet de lønmedarbejdere, hvis arbejdsopgaver er tæt knyttet til systemerne i Statens Lønløsning.

Hent seneste Løninformation

Løninformation fra seneste lønkørsel er nu klar.   
 
Løn fra denne kørsel er til disposition tirsdag d. 14. februar 2023.
 
» Gå til Løninformation nr. 03 fra LG 03/2023, 1. lønkørsel

2. godkender i drift for alle institutioner

Til den netop overståede lønkørsel har 2. godkender været i drift for alle institutioner, der anvender SLS og HR-Løn. I tilfælde af ikke-godkendte indberetninger er lønnen til den pågældende medarbejder blevet standset og der skal en acontoudbetaling til for at sikre en rettidig lønudbetaling. Hvis der er ikke-godkendte indberetninger, vil det fremgå af uddata 721, advis 8141: Der er IKKE-godkendte inddata, dette uddata kan tilgås dagen efter lønkørslen.
 
Der var til lønkørslen i alt 185 ikke-godkendte indberetninger fordelt på 113 personer og 21 institutioner, hvilket betyder at 331 institutioner er lykkedes med at få alle indberetninger godkendt.
 
Læs mere om 2. godkender på Økonomistyrelsens hjemmeside:
» 2. godkenderfunktion

Ny procentregulering pr. 1. april 2023 og 1. oktober 2023

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har oplyst, at som følge af OK21-forliget mellem CFU og Skatteministeriet forhøjes reguleringsprocenten for statsansattes lønninger pr. 1. april 2023 til 15,5339 og pr. 1. oktober 2023 til 15,9197.
 
Læs mere om den statslige reguleringsprocent på Medarbejder- og Kompetencestyrelsens hjemmeside:
» Reguleringsprocent i staten (medst.dk)

Brugertilfredshedsundersøgelsen 2022

Økonomistyrelsen gennemførte i efteråret 2022 den årlige Brugertilfredshedsundersøgelse. Der er generel tilfredshed med systemerne i Statens Lønløsning. Det betyder dog ikke, at der ikke arbejdes med at forbedre systemerne. De mange fritekstsvar, der indeholder bemærkninger og forbedringsforslag bliver læst, gennemgået og vurderet i forhold til ressourceforbrug og forbedringspotentiale.
 
En problematik, der nævnes gentagne gange i fritekstsvarene er oplevelser af udfordringer med driftsstabilitet i HR-Løn, især op til lønkørsler. Det er en problematik, som der allerede i slutningen af 2022 er iværksat en nærmere analyse af. Problematikken er kompleks, idet ikke alle brugere oplever udfordringer med driftsstabilitet og de brugere, der har udfordringerne ikke nødvendigvis oplever problemerne op til hver lønkørsel. Der vil fortsat blive arbejdet med at analysere problematikken hen imod en løsning.
 
I de kommende Nyhedsbreve vil der blive beskrevet andre temaer og indsatsområder udvalgt på baggrund af analyse af Brugertilfredshedsundersøgelsen.
 
Hvis du er nysgerrig på at vide mere om Økonomistyrelsens Brugertilfredshedsundersøgelse kan du læse mere her:
» Resultatet af den årlige brugertilfredshedsundersøgelse 2022 (oes.dk)

Ledige stillinger i Kontoret for Løn- og Pensionssystemet

I Økonomistyrelsen udvikler og driver vi nogle af de store fællesadministrative systemer i staten, herunder systemerne i Statens Lønløsning. I kontoret for Løn- og Pensionssystemet, der består af to teams, er der i øjeblikket tre ledige stillinger i Udviklingsteamet og to i Driftsteamet. Hjælp os med at sprede budskabet om de ledige stillinger, hvis du ligesom os synes, at vores arbejdsopgaver er relevante, udviklende og spændende.
 
Systemerne i Statens Lønløsning beregner løn og tjenestemandspension for ca. 90 mia. kr. årligt til omkring 400.000 personer. Vores kunder er 350 statslige og selvejende institutioner. Vi har 4.100 brugere, som anvender systemet.
 
Link til stillingsoplag (hr-manager.net):
» Projektchef til nyt IT-udviklingsprojekt i Økonomistyrelsen
» Seniorprojektleder til nyt IT-udviklingsprojekt i Økonomistyrelsen
» Proces- og testmanager til IT-udvikling
» IT-medarbejder søges til Statens Lønløsning
» Forretningsekspert søges til Statens Lønløsning

Flere informationer

Vil du vide mere om hvilke udviklingstiltag, der er undervejs i relation til Statens Lønløsning?
» Tilmeld dig: Aktuelt fra Statens Lønløsning

Driftsinformation

Vil du vide mere om, hvornår Statens Lønløsning ikke er tilgængelig på grund af planlagt systemarbejde?
» Klik ind på Driftsstatus