Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
21/04/2023

Nyhedsbrev fra Statens Lønløsning

Du vil i Nyhedsbrevet finde generel og overordnet information om Statens Lønløsning. Løninformationen, som der linkes til nedenfor, indeholder mere specifik og detaljeret løninformation, der er målrettet de lønmedarbejdere, hvis arbejdsopgaver er tæt knyttet til systemerne i Statens Lønløsning.

Hent seneste Løninformation

Løninformation fra seneste lønkørsel er nu klar.   
 
Løn fra denne kørsel er til disposition fredag d. 28. april 2023.
 
» Gå til Løninformation nr. 08 fra LG 05/2023, 2. lønkørsel

Status vedrørende 2. godkender

2. godkender blev implementeret i alle institutioner, der anvender Statens Lønsystem og HR-Løn, til 1. lønkørsel i februar 2023. I de følgende lønkørsler er der blevet gjort status over antallet af ikke-godkendte indberetninger.
 
Langt størstedelen af institutionerne har forud for lønkørslerne godkendt alle deres indberetninger. Men der er fortsat institutioner med ikke-godkendte indberetninger. Der er på nuværende tidspunkt 99 ikke-godkendte indberetninger vedrørende 45 medarbejdere fordelt på 15 antal institutioner.
 
I den forbindelse skal det på det kraftigste understreges, at det er af afgørende betydning for den efterfølgende genopretning af lønnen, at eventuelle ikke-godkendte indberetninger godkendes hurtigst muligt og helst inden den førstkommende efterfølgende lønkørsel. Hvis der ikke foretages genopretning til den efterfølgende lønkørsel vil sagsbehandlingen i forbindelse med genopretning blive mere omfattende og kompliceret jo længere tid der går.
 
Læs mere om 2. godkender på Økonomistyrelsens hjemmeside.
» 2. godkenderfunktion

Opdatering af vejledning om stillingsnumre og stillingskontrol

Økonomistyrelsen har opdateret vejledningen vedrørende stillingskontrol. Med opdateringen tages der højde for en række mindre uoverensstemmelser i indholdet mellem den tidligere vejledning og de systemtekniske muligheder i lønsystemet. Derudover er vejledningen suppleret med gode råd og tips til institutionerne om sikring og overholdelse af stillingskontrollen.
 
Du kan finde den opdaterede vejledning på Økonomistyrelsens hjemmeside.
» Stillingsregister og stillingskontrol

Husk opsætning af kontaktoplysninger på lønsedlen

Medarbejdere har ind i mellem spørgsmål til deres lønseddel eller løn generelt. Som lokale arbejdsgivere kan I hjælpe jeres medarbejdere til at få hurtigt svar på deres spørgsmål ved at opsætte relevante kontaktoplysninger på lønsedlen. Kontaktoplysningerne kan være en mailadresse eller et telefonnummer, som medarbejderen kan rette henvendelse til for at få besvaret sit spørgsmål.
 
Der er ca. 1/3 af kunderne i Statens Lønløsning, der endnu ikke har tilføjet kontaktoplysninger til medarbejderens lønseddel. Hvis jeres institution mangler kontaktoplysninger på lønsedlen, kan I hjælpe jeres medarbejdere, og yde en bedre service ved at tilføje kontaktoplysninger på lønsedlen.
 
Du kan læse mere om opsætning af kontaktoplysninger på Økonomistyrelsens hjemmeside.
» Opsæt kontaktoplysninger

Forberedelse af nyt certifikat OCES3

Statens Lønløsning gør opmærksom på, at i forbindelse med overgang til MitID Erhverv er der introduceret nye OCES3 certifikater, som vil påvirke webservice integrationen til SLS.
 
Overgang til MitID Erhverv medfører udstedelse af nye certifikater, som SLS understøtter. Udstedte OCES2 certifikat spærres den 30. juni 2023 og vil derefter ikke længere kunne anvendes.
 
Det er derfor vigtigt, at institutionen/leverandøren bestiller et nyt OCES3 certifikat allerede nu. Statens Lønløsning understøtter webservice integration med OCES3 certifikater i produktionsmiljøet fra den 20. april 2023.
 
Du kan finde mere information på Økonomistyrelsens hjemmeside.
» SLS understøttelse af (OCES3) certifikater

Flere informationer

Vil du vide mere om hvilke udviklingstiltag, der er undervejs i relation til Statens Lønløsning?
» Tilmeld dig: Aktuelt fra Statens Lønløsning

Driftsinformation

Vil du vide mere om, hvornår Statens Lønløsning ikke er tilgængelig på grund af planlagt systemarbejde?
» Klik ind på Driftsstatus