Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo

Aktuelle nyheder

 

Det er tid til at tjekke Diskrepansrapporten

Næste frist for indrapportering til Statens Lønsystem er på onsdag den 17. maj klokken 14, og det er derfor tid til at gennemgå Diskrepansrapporten for afvigelser mellem Statens Lønsystem og Statens HR. Diskrepansrapporten forventes at være tilgængelig fredag den 12. maj kl. 17.00.
 
Afvigelser kan opstå, når der er foretaget ændringer i et af systemerne, som kræver godkendelse i det andet. Det kan for eksempel dreje sig om fremdaterede ændringer til arbejdstid.
 
Det er institutionens ansvar at følge op på Diskrepansrapporten, som nu ligger tilgængelig på SFTP-sitet. Se en oversigt over kommende lønkørsler her:
 
» Se kommende lønkørsler
 
 

Har I husket at følge op på jeres adgange til Statens HR?

Vi anbefaler, at I følger op på de adgange, som institutionens HR- og effektmedarbejdere har til Statens HR minimum hver 3. måned for at sikre, at dem som har diverse adgange, stadig har et arbejdsbetinget behov.
 
Revisionen af adgange kan foretages fx af en lokal sikkerhedsansvarlig, som får en af jeres lokaladministratorer til at trække en rapport (”User-role-audit-local- admin”), der viser, hvem der har hvilke adgange i institutionen. Rapporten ligger i rapportkataloget i mappen ”custom reports”.
 
 

I dybden med Roadmap 2023: Enklere masseopdatering af konteringsinformationer på afdelinger

For at lette arbejdet med skift af konteringsinformationer implementeres ny funktionalitet, der forbedrer integrationen mod SLS. Det indebærer, at ændring af konteringsoplysninger registreret på afdelinger i Statens HR altid overføres automatisk til SLS, uden behov for at en lokaladministrator skal udføre processen ”tom masseopdatering”.
 
En service til institutioner
Roadmap er en produktkøreplan, som er tænkt som en service til institutioner, der anvender Økonomistyrelsens systemer. Her kan man få indblik i planer for udviklingstiltag og tilpasninger - både for hvert system og på tværs af systemporteføljen.
 
Roadmappet opdateres minimum tre gange årligt: 1. april, 15. august og 1. december. Der tages forbehold for ændringer, især for opdateringer mere end 1 år frem i tiden.
 
 

Kursus for nye brugere af Statens HR

Onsdag den 24. maj afholdes et ekstraordinært kursus for nye brugere af Statens HR. Kurset er målrettet nye brugere af Statens HR, der akut (fx pga. ressort) har brug for en introduktion til personaleadministration i løsningen. Kurset er en kortere introduktion på én dag og kan dermed ikke erstatte det ordinære to-dages kursus.
På kurset vil der blandt andet blive undervist i sagsgange i Statens HR, ansættelse og fratrædelse af en medarbejder, fravær og meget mere.
 
» Læs mere og tilmeld dig kurset her

Drift og support

 

Følg med i driftsstatus

Driftsstatus på Statens HR opdateres løbende med seneste nyt. 
» Se aktuel status
 
 

Få hjælp på hjemmesiden

På vores hjemmeside finder du alle systemvejledninger til Statens HR. Vejledningerne bliver løbende opdateret
» Se vejledninger
 
 

Stil spørgsmål og forslag i Serviceportalen

Udover at melde eventuelle fejl i Serviceportalen kan lokaladministratorer og superbrugere også stille spørgsmål og komme med forslag vedrørende Statens HR i Serviceportalen. Vær gerne så præcis som mulig og vedhæft eventuelt skærmdumps, der visuelt forklarer forslaget eller spørgsmålet. 
 
Husk at overstrege eller fjerne eventuelle personfølsomme data inden indsendelse. Dette gælder også, hvis der er uhensigtsmæssigheder i skabelonernes layout.
» Tilgå Serviceportalen