Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo

Aktuelle nyheder

 

Brugerrejse på vejledning i Statens HR

Over de sidste måneder har Statens HR udarbejdet en brugerrejse på vejledning i Statens HR med det formål at afdække, hvordan brugerne vejledes gennem forskellige arbejdsprocesser, hvilke ’pain points’ man som bruger møder samt hvor vejledning fungerer, som den skal. Når brugerne i dag har behov for hjælp og vejledning i Statens HR, så sker det i form af kolleger, institutionens egne vejledninger, vejledningerne på oes.dk eller supporten. I udarbejdelsen af brugerrejsen har vi samarbejdet med fem brugere af Statens HR.
 
Brugerrejsen viser, at når der er behov for hjælp, så er det vigtigt at vejledning i Statens HR kan understøtte brugerne i at gøre det rigtigt første gang, så medarbejdere og kollegaer ikke oplever fejl og tilbageløb. Brugerne skal opleve at føle sig trygge i forhold til, at en proces er gennemført korrekt. Brugerne har især brug for vejledning til arbejdsprocesser, som de ikke udfører så ofte.
 
Resultatet af brugerrejsen viser, at vejledning så vidt muligt skal foregå i selve løsningen i form af guides, hjælpetekster, pop up advarsler mv, samtidigt med at sværere processer beskrives enten med video eller tekstvejledning.
 
Brugerrejsen viste dog også, at der er positiv respons på, hvordan brugerne guides på flere områder i selve løsningen. Brugerne er nemlig glade for muligheden for, at bruge hurtige handlinger i Statens HR til de mest hyppige ændringer. Det er en hjælp, at obligatoriske felter er markeret med en stjerne. Ligeledes er autofyldte felter en hjælp, og det minimerede antal felter i ansættelsesbilledet skaber bedre overblik og mindsker utryghed.
 
Statens HR arbejder videre med at undersøge, hvordan vejledning kan forbedres i Statens HR. 
 
 

I dybden med Roadmap 2023: Integration til eRekruttering

Arbejdet med en integrationsløsning mellem Statens eRekruttering og Statens HR er igangsat med det formål at effektivisere arbejdsgangen fra rekruttering til ansættelse. Hensigten er, at oplysninger fra rekrutteringen om den kommende medarbejder vil blive overført direkte i Statens HR fra Statens eRekruttering. Forventet idriftsættelse med piloter er 2. kvartal 2024.
 
En service til institutioner
Roadmap er en produktkøreplan, som er tænkt som en service til institutioner, der anvender Økonomistyrelsens systemer. Her kan man få indblik i planer for udviklingstiltag og tilpasninger - både for hvert system og på tværs af systemporteføljen.
 
Roadmappet opdateres minimum tre gange årligt: 1. april, 15. august og 1. december. Der tages forbehold for ændringer, især for opdateringer mere end 1 år frem i tiden.
» Læs mere her
 
 

Onlinekurser for brugere af Statens HR

For at imødekomme behovet for hjælp og vejledning i jeres arbejdsprocesser, har vi i samarbejde med supporten analyseret de mest hyppige typer af sager i Serviceportalen. Som et resultat heraf har vi i samarbejde med SAM udviklet en række onlinekurser, hvor der undervises i de arbejdsprocesser, der typisk kræver hjælp fra supporten.
 
Kurserne udbydes henover efteråret og vinteren og har en varighed på 1½-2½ time. Der er stadig ledige pladser på alle kurser.
 
 

Kursus for nye brugere af Statens HR

Der er stadig ledige pladser på kurset ”Kursus for nye brugere af Statens HR”, som afholdes den 12.-13. september. Næste planlagte kursus vil blive afholdt i november.
 
Kurserne er henvendt til nye brugere af Statens HR eller brugere, der har brug for en genopfriskning af, hvordan personaleadministration håndteres i løsningen. På kurset vil der blandt andet blive undervist i sagsgange i Statens HR, ansættelse og fratrædelse af en medarbejder, fravær og meget mere.
» Læs mere og tilmeld dig et kursus her

Drift og support

 

Følg med i driftsstatus

Driftsstatus på Statens HR opdateres løbende med seneste nyt. 
» Se aktuel status
 
 

Få hjælp på hjemmesiden

På vores hjemmeside finder du alle systemvejledninger til Statens HR. Vejledningerne bliver løbende opdateret
» Se vejledninger
 
 

Stil spørgsmål og forslag i Serviceportalen

Udover at melde eventuelle fejl i Serviceportalen kan lokaladministratorer og superbrugere også stille spørgsmål og komme med forslag vedrørende Statens HR i Serviceportalen. Vær gerne så præcis som mulig og vedhæft eventuelt skærmdumps, der visuelt forklarer forslaget eller spørgsmålet. 
 
Husk at overstrege eller fjerne eventuelle personfølsomme data inden indsendelse. Dette gælder også, hvis der er uhensigtsmæssigheder i skabelonernes layout.
» Tilgå Serviceportalen