Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
11/09/2023

Nyhedsbrev fra Statens Lønløsning

Du vil i Nyhedsbrevet finde generel og overordnet information om Statens Lønløsning. Løninformationen, som der linkes til nedenfor, indeholder mere specifik og detaljeret løninformation, der er målrettet de lønmedarbejdere, hvis arbejdsopgaver er tæt knyttet til systemerne i Statens Lønløsning.

Hent seneste Løninformation

Løninformation fra seneste lønkørsel er nu klar. 
 
Løn fra denne kørsel er til disposition fredag d. 15. september 2023.
 
» Gå til Løninformation nr. 17 fra LG 10/2023, 1. lønkørsel

Status vedrørende 2. godkender

Langt størstedelen af institutionerne har forud for lønkørslerne godkendt alle deres indberetninger. Der er dog fortsat institutioner med ikke-godkendte indberetninger af ældre dato. Servicedesk ved Statens Administration vil i den kommende tid tage kontakt til institutioner med indberetninger, der ikke er godkendte efter flere lønkørsler, med henblik på at afdække, hvilke udfordringer der er i forhold til efterfølgende godkendelse af ikke-godkendte indberetninger.
 
I de tilfælde hvor ikke-godkendte indberetninger efterfølgende skal godkendes i HR-Løn, er det vigtigt, at sætte datoen for fremsøgningsperioden tilbage i tid – ellers vil det ikke være muligt at se ”gamle” ikke-godkendte indberetninger.
 
På Økonomistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om godkendelse af indberetninger i HR-Løn og hvordan du ændre tidsintervallet i ”Vis periode” i vejledningen ”Sådan godkender du en indberetning i HR-Løn”.
» 2. godkenderfunktion

Implementering af nyt certifikat OCES3

Det er i et tidligere nyhedsbrev beskrevet, at alle institutioner som har webservice integration til SLS, i forbindelse med overgang til MitID Erhverv, skal overgå til nyt OCES3 certifikat. Overgangen til nyt certifikat vil påvirke webservice integrationen til SLS. Tidligere udstedte OCES2 certifikater spærres den 31. oktober 2023.
 
Der har været udfordringer med OCES3 certifikat og integration til SLS fra Microsoft Windows Server 2016 og 2019. Disse udfordringer er nu løst.
 
Du kan finde mere information om OCES3 certifikater på Økonomistyrelsens hjemmeside.
» SLS understøttelse af (OCES3) certifikater

Ny lønoversigt 1. oktober 2023

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har udgivet Lønoversigt 1. oktober 2023. Reguleringsprocenten forhøjes, som tidligere udmeldt, for statsansattes lønninger pr. 1. oktober 2023 til 15,9197.
 
Du kan finde Lønoversigt 1. oktober 2023 på Medarbejder- og Kompetencestyrelsens hjemmeside.
» Lønoversigt 1. oktober 2023

Flere informationer

Vil du vide mere om hvilke udviklingstiltag, der er undervejs i relation til Statens Lønløsning? Klik ind på faglige nyhedsbreve – og tilmeld dig: Aktuelt fra Statens Lønløsning (udsendes 3-5 gange årligt)
» Tilmeld dig her

Driftsinformation

Vil du vide mere om, hvornår Statens Lønløsning ikke er tilgængelig på grund af planlagt systemarbejde? 
» Klik ind på Driftsstatus