Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
9/11/2023

Nyhedsbrev fra Statens Lønløsning

Du vil i Nyhedsbrevet finde generel og overordnet information om Statens Lønløsning. Løninformationen, som der linkes til nedenfor, indeholder mere specifik og detaljeret løninformation, der er målrettet de lønmedarbejdere, hvis arbejdsopgaver er tæt knyttet til systemerne i Statens Lønløsning.

Hent seneste Løninformation

Løninformation fra seneste lønkørsel er nu klar. 
 
Løn fra denne kørsel er til disposition onsdag d. 15. november 2023.
» Gå til Løninformation nr. 21 fra LG 12/2023, 1. lønkørsel

2. godkender – alle indberetninger skal godkendes op til årsskiftet

Tilbage i februar 2023 blev 2. godkender implementeret i alle institutioner, der anvender SLS og HR-Løn. 2. godkender sikrer en klar og tydelig funktionsadskillelse i forbindelse med indberetninger i lønsystemet. Således skal der ske godkendelse af en indberetning af en anden medarbejder end den medarbejder, der har foretaget indberetningen. Hvis ikke der sker 2. godkendelse af en indberetning standses hele lønnen for den pågældende medarbejder. Derfor skal alle indberetninger godkendes, og gerne i god tid, inden enhver lønkørsel.
 
Op til det forestående årsskifte er det særligt vigtigt, at sikre godkendelse af alle indberetninger. Blandt andet af skattemæssige årsager skal indkomst placeres i det korrekte indkomstår. Der er også medarbejdere, som via deres løn indbetaler til særlige individuelle pensionsordninger, hvor der er vigtigt at der indbetales præmie i korrekt år. Hvis der henover årsskiftet er ikke-godkendte indberetninger kan de afledte konsekvenser, ud over den manglende lønudbetaling, være yderst vanskelige at rette op på manuelt efterfølgende.

Tilgængelighed i Statens Lønløsning

Den generelle driftstid i Statens Lønløsning er 24 timer i døgnet på hverdage. Hver mandag morgen i tidsrummet 6.00 til 6.30 foretages der opdatering, som medfører, at der ikke kan foretages indberetninger i det pågældende tidsrum.
 
På dage hvor der er lønkørsler lukker SLS, HR-Løn og SLS Webservice kl. 16.00 og åbner den efterfølgende dag kl. 8.00. Der kan ikke foretages indberetninger i systemerne, men SLS og HR-Løn er tilgængelige for opslag, i det pågældende tidsrum. Der er risiko for længere svartider efter enkelte lønkørsler fra kl. 8.00 og nogle timer frem.
 
I weekender har driftsleverandøren mulighed for at indlægge servicevinduer i tidsrummet mellem kl. 8.00 og 15.00. Det vil dog ikke være alle dage i alle weekender, at driftsleverandøren har behov for at anvende servicevinduerne. Hvis driftsleverandøren har indlagt et servicevindue i en given weekend vil det ikke være muligt at anvende SLS, HR-Løn, Lønarkiv, Brugerstyring Løn, og SLS Webservice i det pågældende tidsrum.
 
I forbindelse med nye releases eller akut systemarbejde kan der være behov for at lukke adgangen til systemerne for brugerne. Planlagte nye releases og akutte lukkeperioder vil blive oplyst under driftsstatus:
» Økonomistyrelsen - Driftsstatus

Flere informationer

Vil du vide mere om hvilke udviklingstiltag, der er undervejs i relation til Statens Lønløsning? Klik ind på faglige nyhedsbreve – og tilmeld dig: Aktuelt fra Statens Lønløsning (udsendes 3-5 gange årligt)
» Tilmeld dig her

Driftsinformation

Vil du vide mere om, hvornår Statens Lønløsning ikke er tilgængelig på grund af planlagt systemarbejde? 
» Klik ind på Driftsstatus