Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
11/12/2023
 

Aktuelt fra de fælles digitale løsninger i staten

 

Ny digital løsning gør indkøb i staten enklere

Julen er lige om hjørnet, og det medfører for mange en del juleindkøb. Ligesom vi i det private tager hensyn til f.eks. budget og miljø, skal vi i staten også have mulighed for at handle grønnere og mere strategisk. Det bliver muligt for en række pilotinstitutioner, som i det nye år skal teste Statens Digitale Indkøb, som snart erstatter IndFak.
 
Vi håber, at institutionerne vil opleve, at Statens Digitale Indkøb giver en masse fordele i indkøbsprocessen - fra start til slut. Jeg er spændt på, hvordan pilotinstitutionerne tager imod løsningen, og jeg glæder mig til at høre deres feedback.
 
2024 bliver desuden et spændende år, hvor vi blandt andet videreudvikler Statens Refusion og den nye finanslovsløsning, Statens Bevillings- og Regnskabsløsning. Du kan læse mere om status på løsningerne i dette nyhedsbrev.
 
God jul og godt nytår!
 
Med venlig hilsen
 
Simon Schulian
Vicedirektør i Økonomistyrelsen

Statens Digitale Indkøb er tæt på pilotimplementering

Fra foråret 2024 starter udrulning af Statens Digitale Indkøb, som skal erstatte IndFak. Vi har inviteret de første pilotinstitutioner til møder for at fortælle om de fordele, der ligger i at tage hele løsningen i brug.
» Læs nyheden på oes.dk

Ny refusionsløsning er taget i brug

Det er nu muligt for brugerne af Statens Lønløsning at anmelde og anmode om refusion for sygdom og barsel via Statens Refusion. Flere refusionstyper er på vej. 
» Læs nyheden på oes.dk

Demonstration af den nye finanslovsløsning

Mere end 100 brugere deltog den 16. november 2023, da Økonomistyrelsen demonstrerede den nye løsning til finanslov og statsregnskab, Statens Bevillings- og Regnskabsløsning (SBRL).
» Læs mere om demonstrationen af den nye løsning på oes.dk