Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
20/12/2023

Nyhedsbrev fra Statens Lønløsning

Du vil i Nyhedsbrevet finde generel og overordnet information om Statens Lønløsning. Løninformationen, som der linkes til nedenfor, indeholder mere specifik og detaljeret løninformation, der er målrettet de lønmedarbejdere, hvis arbejdsopgaver er tæt knyttet til systemerne i Statens Lønløsning.

Hent seneste Løninformation

Løninformation fra seneste lønkørsel er nu klar. 
 
Løn fra denne kørsel er til disposition fredag d. 29. december 2023.
» Gå til Løninformation nr. 24 fra LG 01/2024, 2. lønkørsel

Barselsbillede i HR-Løn stilles til rådighed for alle institutioner

Hvad er Barselsbilledet?
Med Barselsbilledet i HR-Løn får du hjælp til at oprette et standardbarselsforløb, der nemt kan tilpasses i forhold til den enkelte medarbejders barselsplan. Som en del af funktionaliteten i Barselsbilledet registreres afgangsårsager og eventuelt hændelser automatisk i lønsystemet. Barselsbilledet hjælper med at beregne og indberette de løndele, der knytter sig til barselsforløbet. Er der efterfølgende ændringer i barselsplanen kan der foretages rettelser til Barselsbilledet, der automatisk genberegner barselsforløbet.
Hvem henvender Barselsbilledet sig til?
Barselsbilledet er udviklet så det understøtter de institutioner, der selv foretager barselssagsbehandling. For de kunder, der er tilknyttet et lønfællesskab, som varetager barselssagsbehandling, fx Statens Administration (SAM) vil det ikke være relevant at anvende Barselsbilledet i HR-Løn. Institutioner, der er kunder i SAM, skal fortsætte med deres nuværende arbejdsgange vedrørende barselssagsbehandling.

Inden Barselsbilledet eventuelt tages i brug af den enkelte institution, skal det overvejes, om Barselsbilledet kan anvendes direkte i forhold til de nuværende arbejdsgange omkring barselssagsbehandlingen. Der kan lokalt i de enkelte institutioner være behov for at tilpasse processer omkring barselssagsbehandling forud for ibrugtagning af Barselsbilledet.

Hvornår og hvordan kan du få adgang barselsbilledet?
Barselsbillede i HR-Løn stilles til rådighed for alle institutioner den 9. januar 2024.

For at få adgang til at oprette og ændre i Barselsbilledet, skal du have rollen "Ekspert" i HR-Løn. De fleste andre roller i HR-Løn har læseadgang til Barselsbilledet. Din lokale brugeradministrator kan eventuelt ændre i din rolleprofil til brug for Barselsbilledet.
 
Læs mere om Barselsbilledet på Økonomistyrelsens hjemmeside, blandt andet vejledninger (navigationssedler) og en FAQ:
» Barsel i HR-Løn

Kompensation for bortfald af Store Bededag

Nyt cirkulære af 13. december 2023 om udbetaling af løntillæg efter lov nr. 214 af 6. marts 2023 (Medst. Nr. 022-23).
 
Som kompensation for bortfald af Store Bededag som betalt helligdag ydes et tillæg, der udgør 0,45 procent af den fast påregnelige løn inklusiv pensionsbidrag. På grund af den sene publicering af cirkulæret implementeres tillægget først i lønkørslen ultimo januar med virkning fra 1. januar 2024.
 
Det optjente tillæg vil blive udbetalt sammen med den særlige feriegodtgørelse i lønkørslerne i maj og august og for fratrådte vil det blive udbetalt sammen med den særlige feriegodtgørelse i forbindelse med ferieafregningen.
 
Læs mere om de tekniske ændringer i forhold til lønsystemet i Løninformation nr. 24, som der henvises til ovenfor.

VIL DU MED PÅ HOLDET? Der er flere ledige stillinger i Kontor for Løn og Pensionssystem

I Kontor for Løn- og Pensionssystem er der 4 ledige stillinger. Alle stillingerne knytter sig til det spændende projekt at udvikle et nyt løn- og pensionssystem for ansatte i staten og tjenestemandspensionister.
 
Til en af stillingerne søger vi en erfaren seniorprojektleder til at stå i spidsen for udvikling af statens nye lønsystem - et system, hvor ca. 90 mia. kroner strømmer igennem årligt, og som hver måned beregner løn til omkring 180.000 ansatte i statslige og selvejende institutioner og pension til 165.000 tjenestemandspensionister.
 
I Kontor for Løn- og Pensionssystem er der gode muligheder for at få ansvar for vigtige opgaver samt for at udvikle sig fagligt og personligt. Måske er du vores nye kollega?
 
Læs mere om stillingen som seniorprojektleder og de øvrige ledige stillinger via nedenstående link:
 
» Erfaren seniorprojektleder søges til at stå i spidsen for udvikling af SLS
» Erfaren Contract Manager til stort statsligt it-projekt
» Spændende IT-projekt søger erfaren konsulent til PMO
» Erfaren Forandringsleder søges til at fremtidssikre Statens Lønløsning

Flere informationer

Vil du vide mere om hvilke udviklingstiltag, der er undervejs i relation til Statens Lønløsning?
Klik ind på faglige nyhedsbreve – og tilmeld dig: Aktuelt fra Statens Lønløsning (udsendes 3-5 gange årligt)
» Klik ind på faglige nyhedsbreve

Driftsinformation

Vil du vide mere om, hvornår Statens Lønløsning ikke er tilgængelig på grund af planlagt systemarbejde? 
» Klik ind på Driftsstatus