Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
15/02/2024
 

Teknisk Nyt fra Navision Stat

 

Velkommen til Teknisk Nyt fra Navision Stat

Tak fordi du har tilmeldt dig nyhedsbrevet Teknisk Nyt fra Navision Stat.

Vi glæder os til at udsende nyheder med dette nyhedsbrev, som især er målrettet administratorer og hostingleverandører af Navision Stat.

I denne første udgave får du en teaser til nogle af de forbedringer, der kommer med den kommende Navision Stat release 11.2.003 (NS11.2.003). Releasen forventes frigivet på oes.dk den 4. marts 2024.
 
Nyt koncept bidrager til performanceforbedringer

Med NS11.2003 introduceres en særlig codeunit som opgavekøpost, der opsamler og sender Digital Post-dokumenter adskilt fra bogføringsrutinen.

Med denne nye opgavekøpost kan afsendelsen af dokumenter til Digital Post nu planlægges til at foregå på bestemte tider af døgnet, så det ikke påvirker brugere af Navision Stat. Eller endnu bedre kan man anvende en særskilt server til generel afvikling af opgavekøposter, så man hverken belaster applikationsserveren eller negativt påvirker brugernes oplevede performance i løsningen.
 
Behandling af GIS Web-forespørgsler uden brug af NAS

NS11.2.003 introducerer et nyt koncept for behandling af GIS Web forespørgsler, og samtidig udvides det eksisterende koncept for behandling af GIS XML og GIS Excel via opgavekøen.

Kombinationen af disse bevirker, at man fremover helt kan undlade opsætning af NAS (Navision Application Server) services i sin NS installation.

Forbedringerne uddybes yderligere i releasenoten ”Nyt fra Navision Stat”, som publiceres i forbindelse med release NS11.2.003.