Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
20/03/2024

Nyhedsbrev fra Statens Lønløsning

Du vil i Nyhedsbrevet finde generel og overordnet information om Statens Lønløsning. Løninformationen, som der linkes til nedenfor, indeholder mere specifik og detaljeret løninformation, der er målrettet de lønmedarbejdere, hvis arbejdsopgaver er tæt knyttet til systemerne i Statens Lønløsning.

Hent seneste Løninformation

Løninformation fra seneste lønkørsel er nu klar. 
 
Løn fra denne kørsel er til disposition onsdag d. 27. marts 2024.
» Gå til Løninformation nr. 06 fra LG 04/2024, 2. lønkørsel

Skal din institution være den næste på Statens Refusion?

Hvorfor benytte Statens Refusion?
De institutioner, der får varetaget deres løn- og refusionsadministration hos Statens Administration, skal ikke benytte Statens Refusion.
 
Statens Refusion bidrager til at optimere og automatisere processen vedrørende anmeldelse og anmodning om refusion vedrørende sygdom og barsel. Refusion for barsel og sygdom er langt de største refusionstyper, men der arbejdes også med at udvide løsningen til at omfatte andre former for refusion.
 
Statens Refusion har integration til Statens Lønsystem og NemRefusion.
Via integration til Statens Lønsystem optimeres arbejdsgange, da der automatisk hentes oplysninger, som tidligere skulle tastes manuelt. Dermed sikres færre fejl og højere kvalitet i sagsbehandlingen. Integrationen til NemRefusion sikrer, at der rettidigt anmeldes og anmodes om refusion.  
 
Hvad synes de kunder som har prøvet Statens Refusion?
Lønchef Anette Handsdal fra Gymnasiefællesskabet, der varetager lønsagsbehandling for en række gymnasier, udtaler følgende om Statens Refusion som de har arbejdet med siden december 2023: 
Statens Refusion har to store fordele som gør sagsbehandling nemmere, hurtigere og dermed mindre ressourcekrævende end tidligere:  
  • For det første hentes flere oplysninger til brug for sagsbehandlingen direkte i Statens Lønsystem og der spares tid på ikke at skulle indtaste oplysninger på ny. 
  • For det andet er der i Statens Refusion ingen tidskrævende signering undervejs i sagsforløbet når du først er logget ind.
Alt i alt har ibrugtagningen af Statens Refusion i Gymnasiefællesskabet betydet, at sagsbehandlingen er optimeret med færre genindtastninger og signeringer undervejs.
Der udvikles fortsat på Statens Refusion
Der arbejdes på højtryk for at udvide Statens Refusion med de resterende refusionstyper. Det er planen at nedenstående refusionstyper bliver tilgængelige i Statens Refusion til maj 2024: 
  • Pasning af alvorligt sygt barn
  • Løntilskud
  • Resourceforløb
  • Tilskud til voksenlæring 
I løbet af efteråret vil de sidste refusionstyper, blandt andet for Fleksjob og Personlig Assistance blive en del af Statens Refusion. 
 
Vil du vide mere om Statens Refusion og hvordan du tilmelder din institution?
Der er nu 54 institutioner, der anvender Statens Refusion og flere er på vej. Læs i første omgang mere om Statens Refusion på Økonomistyrelsens hjemmeside, hvor du blandt andet kan finde en generel introduktion til løsningen og en FAQ. 
 
Det er også her du finder en tilmeldingsblanket og kan læse mere om, hvordan du tilmelder dig et webinar, hvor funktionaliteten og arbejdsgangene i Statens Refusion bliver gennemgået.
» Læs mere om Statens Refusion på Økonomistyrelsens hjemmeside

VIL DU MED PÅ HOLDET? Kontor for Løn og Pensionssystem i Økonomistyrelsen søger forretningskonsulenter

Som forretningskonsulent vil du sammen med dygtige kolleger komme til at beskæftige dig med kritiske driftsopgaver i Statens Lønløsning. 
 
I Kontor for Løn og Pensionssystem sikrer vi hver måned beregning og udbetaling af løn til ca. 180.000 ansatte i statslige og selvejende institutioner og pension til ca. 167.000 tjenestemandspensionister. 
 
Der er i Kontor for Løn- og Pensionssystem gode muligheder for at få ansvar for vigtige opgaver samt for at udvikle sig fagligt og personligt. Måske er du vores nye kollega? 
» Læs mere om stillingen som forretningskonsulent

Flere informationer

Vil du vide mere om hvilke udviklingstiltag, der er undervejs i relation til Statens Lønløsning?
Find nyhedsbreve om Løn- og HR systemer – og tilmeld dig: Aktuelt fra Statens Lønløsning (udsendes 3-5 gange årligt)
» Klik ind på nyhedsbreve om Løn- og HR systemer

Driftsinformation

Vil du vide mere om, hvornår Statens Lønløsning ikke er tilgængelig på grund af planlagt systemarbejde? 
» Klik ind på Driftsstatus