Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
22/03/2024
 

Nyt fra Statens Bevillings- og Regnskabsløsning

 

SBRL releases

Efter idriftsættelsen d. 15. februar 2024 har der været afholdt grundkursus i SBRL, hvor 330 brugere deltog fordelt på otte kursusdage. De øvrige kursusmoduler i bl.a. specifikationstabellerne og tilsagn i SBS er i fuld gang, og undervisningen fortsætter til og med juni i alle SBRL løsningskomponenter med tilhørende processer.

Første release indeholdende funktionelle ændringer til SBRL frigives fredag d. 22. marts 2024, bestående af opdateringer til fire af løsningskomponenterne, nemlig Statens Budgetsystem (SBS), Statens Administrative Stamdata (SADA), Statens Bevillingslove (SBL) og Statens Brugerrettighedsadministration (SBA).

Release til SBS bevillingsmodul

Releasen indeholder mindre ændringer i skemaet til interne statslige overførsler samt flytning af R og B-tal. Dette omfatter bl.a. navneændringer på kolonner, så det bliver tydeligt, hvem der er modtager og afsender, opsplitning af faneblade samt mulighed for at flytte eksakte beløb frem for hele millioner.
» Find SBS release på oes.dk

Release til Statens Administrative Stamdata (SADA)

Releasen indeholder en ændring, så det fremover vil være muligt at markere en underkonto og en hovedkonto som ’Lukket for bevilling’ i SADA. Det betyder, at der på en konto markeret med ’Lukket for bevilling’ ikke vil være mulighed for at indtaste bevillinger i F- og BO-årene i SBS. Dog vil det stadig være muligt at skrive anmærkningstekster på kontoen i Statens Bevillingslove (SBL). 
» Find SADA release på oes.dk

Release til Statens Bevillingslove (SBL)

Releasen indeholder en ændring, som gør det muligt at lave bemærkninger til videreførselsoversigten.

Som følge af ændringerne i SADA vil en konto, der er markeret som ’Lukket for bevilling’ i SADA, automatisk få en markering i SBL. Denne markering kommer ikke med i PDF-udtrækket, men påføres alene til intern orientering.

Yderligere ændringer omfatter, at de lukkede konti i SADA fremover vil blive frasorteret i visningen i SBL. Gamle anmærkningstekster vil blive fjernet, og tekstanmærkninger med en henvisning til en lukket konto skal derfor rettes manuelt af brugerne.
» Find SBL release på oes.dk

Release til Statens Brugerrettighedsadministration (SBA)

Releasen indeholder rettelse af fejl, så SBA fremadrettet åbner korrekt på mobile enheder.
» Find SBA release på oes.dk

Lukning af Statens Administrative Stamdata (SADA) den 25.-27. marts 2024

I dagene op til påske bliver der lukket gamle konti. Dette medfører, at adgangen til SADA lukkes i en kort periode. Det gøres så vidt muligt uden for normal arbejdstid, men I vil kunne opleve at få fejlbeskeder, der indikerer, at konti eller andre elementer synes at mangle i nummerstrukturen, hvis I arbejder i det tidsrum. Omtalte mangler vil kunne gælde både for SADA, SBL og SBS.
 
Når SADA åbnes igen, ophører fejlbeskederne i både SBS og SBL. Ingen data tabes i mellemtiden. Skulle I mod forventning alligevel opleve udfordringer, anbefaler vi en omgående oprettelse af en sag via Serviceportalen.