Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
12/04/2024
 

Nyt fra Navision Stat

 

Nyt NemKonto-system implementeres i 2026

Digitaliseringsstyrelsen implementerer et nyt NemKonto-system, som i store træk vil indeholde den samme funktionalitet som det nuværende system, men med visse ændringer for at imødekomme brugernes behov i højere grad end i dag.

Det nye NemKonto-system skal sikre, at offentlige myndigheder fortsat kan foretage offentlige udbetalinger sikkert, stabilt og pålideligt. Navision Stat bliver tilsluttet det nye NemKonto-system, men brugerne skal ikke forvente at opleve væsentlige ændringer.

Om det nye NemKonto-system
Det nye system vil være bagudkompatibelt, og NemKontos retursvar vil i vid udstrækning forblive de samme. Det vil dog være muligt at få flere informationer i det nye systems retursvar end i det nuværende, og det nye system vil også tilbyde straksbetalinger.

Det nye system vil have en høj grad af sikkerhed og skal efterleve den seneste udgave af ISO27001-standarden samt Datatilsynets definition af stærk kryptering. Systemet skal bygges modulært for at sikre hurtig time-to-market ved vedligeholdelse og videreudvikling.

Tidsplan
NemKonto-systemet blev sendt i udbud i oktober 2023. Digitaliseringsstyrelsen forventer at have fundet den nye leverandør senest i Q4 2024.

NemKonto-projektet kan kontaktes via nynemkonto@digst.dk.

Økonomistyrelsen informerer, når vi ved mere om overgangen til det nye NemKonto-system.