Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
08/05/2024
 

Nyt fra Statens Bevillings- og Regnskabsløsning

 

SBRL releases

SBRL har nu været i drift i nogle måneder, og alle ressortministerier har tastet deres bidrag til FFL2025. Om kort tid igangsættes gennemgangen af 1. maj-bidrag. Det er en stor milepæl, og vi er mange, der med spænding afventer, hvordan FFL2025 kommer til at se ud i den ny it-løsning.

Som forventet ved implementering af en ny it-løsning har der været indrapporteret sager via Serviceportalen om forskellige fejl. Disse fejl rettes nu via releases til to af løsningskomponenterne: Statens Bevillingslove (SBL) og Statens Administrative Stamdata (SADA). Releasen frigives mandag den 13. maj 2024.

Release til Statens Bevillingslove (SBL) og Statens Administrative Stamdata (SADA)
Releasen indeholder fejlrettelser til formatering af tabellerne ”budgetspecifikation” og ”Videreførselsoversigt”. Desuden indeholder releasen en række tilpasninger til selve PDF’en, bl.a. tekstmæssig afstand til ny hovedkonto og deling af ord for at overholde lige marginer.

Samtidigt bliver det nu muligt at få vist nul-linjer i budgetspecifikationen. Dette gøres ved en markering på underkontoen i SADA. Der vil i den anledning blive publiceret en ny vejledning.

» Find SBRL release på oes.dk
Om ’Nyt fra Statens Bevillings- og Regnskabsløsning’
Statens Bevillings- og Regnskabsløsning (SBRL) understøtter finanslovs- og statsregnskabsprocesserne.
 
SBRL består af separate løsningskomponenter: Statens Budgetsystem (SBS), Statens Bevillingslove (SBL), Statens Administrative Stamdata (SADA), Statens Brugerrettighedsadministration (SBA), Statens Regnskabsgodkendelse (SGO) og Statens BI (SBI).

SBRL-nyhedsbrevet omhandler aktuelle temaer vedrørende SBRL, herunder alle løsningskomponenterne, hvorfor de enkelte løsningskomponenterne kun omtales i nyhedsbrevet, når det er relevant.
» Læs om SBRL på oes.dk