Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
30/05/2024
 

Teknisk Nyt fra Navision Stat

 

Husk at installere patch, når NemKonto overgår til eDelivery

Til institutioner, som ikke er hostet af Statens It og KMD
 
I uge 23 publicerer Økonomistyrelsen en ny patch, som indeholder nye objekter og en ny Oxalis-version, jf. Teknisk nyt fra Navision Stat udsendt den 7. maj 2024. Patchen ændrer den fortrukne forsendelsesmetode på NemKonto-betalingsordre fra OIORASP til eDelivery.
 
Patchen skal installeres efter den 17. juni og inden den 27. juni 2024
NemKonto overgår til eDelivery senest den 27. juni 2024, hvor OIORASP lukkes kl. 7.00. Installation af patchen er derfor nødvendig for at kunne afsende NKS-betalinger fra Navision Stat. For at sikre tid til den sidste test, som sker i Økonomistyrelsen i uge 24, skal patchen først installeres efter den 17. juni, men inden den 27. juni 2024.
 
Patchen frigives på oes.dk som en akkumuleret og samlet patch, som indeholder alle tidligere frigivet patches til NS11.2 og NS11.3. Den frigives i uge 23, så der er mulighed for at undersøge eventuelle lokale tilretninger i de berørte objekter.
 
Økonomistyrelsen sørger for korrekt installation af patch for institutioner hostet hos Statens It og KMD.
Whitelisting af både indgående og udgående IP-adresser
I Teknisk Nyt fra Navision Stat udsendt den 7. maj anmodede Økonomistyrelsen om at få whitelistet IP-adresser vedrørende afsendelse af bilag via eDelivery til NemKonto. I det tidligere nyhedsbrev nævnte vi kun den udgående Tomcat instans, men det er vigtigt at pointere, at det også gælder for den indgående Tomcat instans. 
 
Hostingleverandører, der anvender et server setup, hvor de to serverne fremstår med forskellige IP-adresser, skal derfor indsende skemaet på ny med opdateret data. Skeamet er publiceret på Økonomistyrelsens hjemmeside via nedenstående link og skal sendes til vms@oes.dk hurtigst muligt.
» Find skema til oplysning af IP-adresser for afsendelse hos Nemkonto
Der må forventes en sagsbehandlingstid på whitelistingen på cirka fem arbejdsdage. Ovenfor nævnte patch, der ændrer forsendelsesmetode på NemKonto-betalingsordre fra OIORASP til eDelivery, må ikke installeres før alle relevante IP-adresser er whitelistet.
 
Hvis jeres to servere har samme IP-adresse, er det ikke nødvendigt at indsende et nyt og opdateret skema.