Nyt fra Økonomistyrelsen
Økonomistyrelsen - logo
18/06/2024
 

Nyt fra IndFak og RejsUd

 

Logon med to-faktorgodkendelse i IndFak, RejsUd og Statens Digitale Indkøb

Især til brugere i institutioner, som ikke logger på via SSO

Fra den 25. juni 2024 indfører IndFak og RejsUd to-faktorgodkendelse med authenticator app.

Det betyder, at brugere efter den 25. juni ikke kan logge på med brugernavn og adgangskode. I stedet anvendes en authenticator app til to-faktorgodkendelse. Appen skal downloades på den enkelte brugers smartphone.

Brugere, som normalt logger på via Single Sign On (SSO), skal fortsat anvende SSO. Vi anbefaler dog, at alle brugere downloader en authenticator app, som sikrer logon, hvis SSO skulle blive ramt af en driftsforstyrrelse.

Øget sikkerhed med authenticator app
To-faktorgodkendelse via en authenticator app øger sikkerheden. Metoden beskytter mod phishing, adgangskodeangreb og sikrer logins mod angribere, der udnytter svage eller stjålne legitimationsoplysninger.

Download appen senest den 24. juni
Brugere, som ikke anvender SSO, skal snarest muligt downloade en authenticator app fra det sted, de normalt henter deres apps.

Med mindre de enkelte institutioner har besluttet at anvende en bestemt app, kan brugerne frit vælge mellem bl.a. følgende authenticator apps:
  • Google Authenticator
  • Microsoft Authenticator
  • Okta Verify
I institutioner, der er hosted af Statens It (SIT), kan den eksisterende FreeOTP benyttes. Vejledning til opsætning af FreeOTP ligger på SIT’s serviceportal.

Find guide til opsætning af app på oes.dk
På Økonomistyrelsens hjemmeside under IndFak > Vejledning ligger en guide til opsætning af authenticator app.
» Find vejledning til opsætning af app